Црна Гора

Абазовић: Ако се пређе црвена линија, оборићу Владу

Потпредсједник Владе Црне Горе Дритан Абазовић рекао је у четвртак у интервјуу да не разумије зашто се отворила нова криза власти у Црној Гори.

Он је објаснио да сматра да је ситуација на Цетињу ријешена на најбољи могући начин – без људских жртава и озбиљнијих повреда.

„Нисам дошао да бих Црну Гору слао у подјеле, већ да дам допринос да се грађани помире. Рекао сам више пута премијеру и колегама у Влади и понављам да ако се пређе црвена линија, а посљедњим догађајима, мислим да су они ту линију нагазили… још један корак унапријед и није немогуће да нећемо имати новог министра унутрашњих послова, али није исто тако могућност да ћемо имати новог премијера. Ја ћу након тога оборити Владу, престаћу да дајем подршку Влади уколико сматрам да чине нешто што је неправедно“, рекао је он.

Додаје да не разумије зашто се отворила нова криза власти.

„Ми смо из ситуације на Цетињу, врло кризне, изашли по мом суду са феноменалним резултатом Управе полициије, менаџемента. Без људских жртава, тешких повреда, уз бројне проблеме који прате тај догађај. Тачно је да смо имали различита мишљења, али да идемо у сјечу глава и рушење сектора безбједности који је једини по мом суду дао резултате у претходних годину дана, по мени је изненађујуће“, рекао је Абазовић.

Каже да је постигнут договор са премијером да сутра биро за оперативну комуникацију засједа и једна од тачака биће успостављање комисије од пет чланова која треба да уради анализу координације сектора безбједности односно учествовања свих везано за дешавања на Цетињу.

„У Бироу су начелник Генераштаба, директор АНБ-а, директор Управе полиције, шеф Сектора за прање новца. Ми ћемо одредити пет особа, те особе треба да буду из различитих институција, али да буду професионалци“, рекао је Абазовић.

Извор:В92

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!