Привреда

Расте просјечна плата у Српској. Ево колико је износила у октобру

Просјечна нето плата у Републици Српској исплаћена у октобру износила је 1.290 КМ и у односу на септембар номинално и реално је већа за један одсто, док је у односу на исти мјесец претходне године номинално већа за 7,7 одсто, а реално за 3,7 одсто, саопштено је данас из Републичког завода за статистику.

Просјечна мјесечна бруто плата износила је 1.963 КМ.

Посматрано по подручјима, у октобру је највиша просјечна нето плата исплаћена у подручју финансијске дјелатности и дјелатности осигурања и износила је 1.728 КМ, а најнижа просјечна нето плата у октобру исплаћена је у подручју грађевинарства и износила је 975 КМ.

У односу на октобар прошле године, у свим подручјима забиљежен је номинални раст нето плате, од чега највише у подручјима умјетност, забава и рекреација 20,2 одсто, вађење руда и камена 18 одсто и стручне, научне и техничке дјелатности 12,5 одсто, наведено је у саопштењу.

Подијели...
Извор
РТРС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!