Србија

Др. Тиодоровић: “Невакцинисане нека лијече невакцинисани љекари”. Да ли је изјава доктора баш у складу са нормама медицинске струке

Подијели...

Ситуација у вези са вирусом корона није више нестабилна, већ неповољна, а у појединим дијеловима земља је ванредна, због тога ће чланови на сљедећој сједници Кризног штаба предложити строжу контролу мјера које никада нису укидане, изјавио је за Тањуг епидемиолог Бранислав Тиодоровић.

Наглашава да су ковид болнице поново пуне и да се опет неодговорност других, који нису вакцинисани, “ломи на леђима љекара”.

– Имамо ток епидемије невакцинисаних и ја сам за то да невакцинисане лијече невакцинисани доктори – закључио је Тиодоровић.

Подсјећа о којим је мјерама ријеч а то су ношење маске у затвореном простору, држање дистанце на затвореном и отвореном простору и дезинфекција, те наводи да је непоштовање тих мера током љета и одсуство контроле у примјени мјера довело до данашњег броја заражених који премашује 5.000.

– Гледајући када је све почело почетком августа брзо смо дошли до те бројке, а тада смо дали процјену да ће бројке бити незаустављиве и ово сада није изненађење – рекао је Тиодоровић.

Истиче да је “црвена линија” пређена, односно тренутак када смо могли да зауставимо висок број новозаражених на дневном нивоу.

Тиодоровић каже да се током љета мјере нису поштовале, да се контрола мјера на локалном нивоу није спроводила, као и да је вакцинација посустала.

Наводи да је Србија данас међу посљедњима у Европи по броју вакцинисаних, а била је, подсјећа, прва.

– То је разлог што смо дошли у ову ситуацију – подвукао је Тиодоровић.

Упитан да ли ће на сљедећој седници бити предложено увођење строжих мјера, Тиодоровић каже да је приједлог струке још прије мјесец дана био да се побољша контрола спровођења мјера, а да су прије два мјесеца предлагали и увођење ковид пропусница.

Каже да се ковид пропусницама не прави дискриминација и упитао је зашто Србија не може да уведе нешто што се у већини европских земаља примјењује.

Извор:ТАЊУГ


Подијели...

Повезане вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!