Црна Гора

Отворено писмо рођеног брата митрополита Јоаникија, Милутина Мићевића, премијеру Црне Горе Здравку Кривокапићу

“Ваша одлука о устоличењу на Цетињу улази у нове примјере чојства и јунаштва”

-Милутин Мићевић

Поштовани предсједниче Владе Црне Горе, господиене Здравко Кривокапићу.

Прво, да Вам честитам на Одлуци, да као предсједник Владе, у преломном моменту драматичног сукоба унутар народа Црне Горе, омогућите устоличење Митрополита Јоаникија на Цетињу, на Трону великих митрополита Црногорских, а што је било доведено у питање деструктивном и сумрачном намјером бивше власти.

Та Ваша одлука, знам, подразумијевала је, не само велику одговорност и личну храброст, него и вјеру, и јако братољубиво и богољубиво срце.

То су оне одлуке и моменти у животу, који видно улазе не само у личну историју, него и у историју државе и народа.

То су оне одлуке, пред којима су рационална логика и прагматична памет, инфериорне, – тиме су оне веће и дјелотворније, а њихове ће се благотворне посљедице показивати кроз будућност.

Мислим да дијелимо мишљење, да нијесте учинили то што сте учинили, не само по Српску цркву у Црној Гори, него и по државу Црну Гору, настале би несагледиво погубне посљедице.

Црна Гора је тако подијељена, тачније – један народ по крви, вјери и језику,- Срби Црногорци, доведени су до прага самоистраге.

Наравно, бивша власт, све је учинила, ради голе власти, – да ти раздори међу браћом буду што тежи и погубнији. Смислили су и овај последњи конфликт да буде најтежи, и – незаустављив.

Зато је Ваша одлука таквог ранга, да то дјело улази у нове примјере чојства и јунаштва.
На крају, та Одлука, Црној Гори враћа равнотежу и мир у њеним темељима.

Извор: Жељко Шапурић/ДАН

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!