Црна Гора

Од хеликоптера до престола Светог Петра Цетињског. Објавњен комплетан снимак устоличења митрополита Јоаникија (ВИДЕО)

Митрополија црногорско-приморска објавила је комплетан видео снимак церемоније устоличења митрополита Јоаникија у цетињском манастиру.На снимку који траје два сата забиљежено је шта се све дешавало од тренутка када су патријарх Порфирије и митрополит Јоаникије хеликоптером слетјели на посед манастира, па све до самог тренутка када је митрополит устоличен.

Такође, на снимку се може видјети и како се патријарх и митрополит окружени специјалним јединицама полиције пробијају до манастира. Митрополит црногорско-приморски Јоаникије устоличен је јуче на Цетињу упркос напетој атмосфери, инцидентима и сукобима у том граду. У раним јутарњим сатима избили су сукоби демонстраната са полицијом. Сузавац је бачен више пута, а бачене су и шок бомбе.

Након што је устоличен у манастиру, митрополит Јоаникије се заједно са патријархом Порфиријем, такође, хеликоптером вратио у Подгорицу, гдје је одржан свечани ручак.

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!