Култура

Прву представу на сцени „Борис Комненић“ у Билећи одиграо његов пријатељ Бошко Пулетић

Прву представу на новоустановљеној сцени „Борис Комненић“ у Дому културе „Јевто Дедијер“ у Билећи вечерас је пред херцеговачком публиком одиграо Бошко Пулетић, извођењем монодраме „Војвода Живојин Мишић“.
Пулетић, који је дугогодишњи пријатељ покојног глумца Бориса Комненића, рекао је Срни пред почетак представе да се осјећа веома узбуђено што има част да први изведе представу на сцени названој по његовом пријатељу, великом умјетнику Борису Комненићу и да ће то запамтити за цијели живот.

Фото:СРНА/Сања Бабић

„Борис је прије свега био велики и добар човек, а тек онда велики уметник. Све што смо ми остали морали да научимо, њему је Бог дао одмах“, истакао је Пулетић.

Он је нагласио да је Комненић често причао о Херцеговини, коју је волио.

„Питао сам га прошле године – где си био летос? Он је одговорио – у Херцеговини, али нисам ишао јер је тамо дивна природа, већ зато што су тамо сви господа“, рекао је Пулетић, присјећајући се једног од разговора са прерано преминулим пријатељем.

Пулетић је навео да је монодрама „Војвода Живојин Мишић“ о посљедњих пет сати живота великог војводе, који се пред смрт сјећа свега и то прича свом пријатељу.

Представа је на сталном репертоару Позоришта „Славија“ у Београду, за које Пулетић игра.

Том представом завршава се дводневни омаж посвећен глумцу Борису Комненићу, који је поријеклом из Билеће, гдје су синоћ отворени и легат и изложба фотографија из његовог живота и стваралаштва.

Догађај је организовао Завичајни клуб „Освит“ из Билеће.

Извор:СРНА/Сања Бабић

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!