Бања Лука

Игор Радојичић нашао нови посао

И та је мистерија ријешена. Након што је девет мјесеци био на бироу, Игор Радојичић, бивши градоначелник Бањалуке, предаваће на Електротехничком факултету Универзитета у Бањалуци, сазнаје Српскаинфо.

Све су прилике да ће Радојичић са студентима аутоматике и роботике радити већ од од октобра, када почиње нова академска година.

Подсјећамо, Игор Радојичић је магистар електротехнике, а посао вишег асистента на свом матичном факултету напустио је 2003. године, када се опредијелио за политичку каријеру.

У то вријеме је био генерални секретар СНСД-а и народни посланик, да би три године касније био изабран за предсједника Народне скупштине РС, а потом за градоначелника Бањалуке.

Мада је још крајем деведестих сматран “златним дјечком” домаће политичке сцене, многи су коментарисали да је штета што је напустио перспективну академску каријеру.

На Електротехничком факултету је дипломирао 1991. године, просјечном оцјеном 8,91, а магистар рачунарске технике и аутоматике је постао 2001. године. Магистрирао је са просјечном оцјеном десет.

Од 1991. до 2002. је на ЕТФ-у био асистент, а потом, до септембра 2003. виши асистент.

Очекује се да ће ових дана бити поново изабран на исту позицију и да ће академску каријеру наставити тамо гдје је стао прије 18 година.

Игор Радојичић се наиме пријавио на конкурс расписан у јуну и испоставило се да испуњава све тражене услове.

Недавно је комисија ЕТФ за избор наставника одлучила да предложи Наставно научном вијећу факултета и Сенату Универзитета да “поново изаберу мр Игора Радојичића у звање вишег асистента за ужу научну област аутоматика и роботика”.

Сматра се да је на овај начин “посао завршен” јер у правилу Наставно научно вијеће и Сенат увијек прихвате приједлог комисије.

Занимљиво је да је на овом конкурсу Радојичићу “на црту” изашао 30 година млађи кандидат, јавности непознати инжењер Лука Малетић, који је дипломирао прошле године и који се једини, уз бившег градоначелника, пријавио на конкурс.

Међутим, биће примљена оба кандидата, јер је конкурс и расписан за двије асистентске позиције. Радојичић ће бити виши асистент, а Малетић асистент на аутоматици и роботици Електротехничког факутлета у Бањалуци.

ЋУТАЊЕ И “БИЈЕЛИ ХЉЕБ”

Од како је изгубио на изборима од актуелног градоначелника Драшка Станивуковића, Игор Радојичић се повукао из јавног живота. Мјесецима није говорио за медије, упорно је избјегавао новинаре, није га било на политичким скуповима.

Иако је по закону имао право на то, Радојичић, након одласка са функције, није користио привилегију звану “бијели хљеб”, односно право да шест мјесеци након одласка са функције прима плату из буџета.

Тако се одрекао око 30.000 КМ, јер је његова градоначелничка плата са додацима износила око 5.100 КМ.

Међутим, ни тим потезом се Радојичић није јавно похвалио.

Да није примао “бијели хљеб” за Српскаинфо је раније званично потврђено из Градске управе Бањалука.

Извор:ЕУРОБЛИЦ

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!