Црна Гора

Грађани на Цетињу направили барикаде, полиција се повукла и поздравља протестанте (ВИДЕО)

Група грађана на Цетињу наставила је с демонстрацијама против устоличења митрополита Јоаникија те су пробили двије блокаде које је формирала полиција и формирали властите барикаде с којих су поручили да неће дозволити пролаз патријарху СПЦ-а Порфирију и осталим црквеним службеницима.

Грађани су пробили једну блокаду постављену на изласку из града ка кружном току.

https://www.facebook.com/104855447769987/posts/366844644904398/

Након што су окупљени грађани пробили двије блокаде, на трећој је полиција спустила штитове и пропустила их ка кружном току, преноси Побједа.

Грађани су стигли до цесте гдје је направљена блокада пута како би се спријечио пролаз ка Цетињу српском патријарху Порфирију и митрополиту црногорско-приморском Јоаникију.

ФОТО:Вијести

Пут су блокирали аутомобили, контејнерима и аутомобилским гумама, а дјелове ограда које је полиција јутрос поставила на Цетињу, искористили су да направе додатну баријеру.

Претходно је група грађана уклонила ограде које су рано јутрос постављене код Дворца краља Николе, а затим се десио инцидент.

Цетињани од јутрос негодују због барикада које су постављене око Цетињског манастира, од великог паркинга код Лјетње позорнице до Владиног дома упркос томе што Комунална полиција није издала дозволу за то.

Полицијске јединице опремљене за разбијање демонстрација, тзв. корњаче такође су стигле на Цетиње што су грађани доживјели као провокацију те су скандирали „Издаја, издаја“.

Поводом устоличења митрополита Јоаникија, најављени су протести како на Цетињу тако и у Подгорици. Према извјештајима, догађај ће осигуравати најмање 1.800 униформисаних полицајаца као и велики број припадника криминалистичке полиције.

Извор:НЕЗАВИСНЕ

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!