Спорт

Спектакл у Билећи: Компанија Mozzart отвара терен „Тијана Бошковић“

Откако је компанија Mozzart 2014. године кренула у акцију „Сто терена за једну игру“ обновљени су и реконструисани бројни кошаркашки терени широм Србије.

Направљена су и нека мултифункционална игралишта с намјеном и за мали фудбал, рукомет… А велика акција се у посљедње вријеме проширила и у Републику Српску, гдје су отворени модерни терени у Бањалуци и Добоју.

Укупно је компанија Mozzart до сада реконструисала 88 терена и акција се полако ближи крају.
А сљедећи терен ће бити по много чему специјалан. Баш попут спортисткиње чије име ће носити.

У херцеговачкој општини Билећа компанија Mozzart ће, у сарадњи с локалним властима, у понедељак, 6. септембра, свечано отворити терен „Тијана Бошковић“ у част најбољој одбојкашици свијета, која је поносна Билећанка и не заборавља свој родни крај, што је показала бројним хуманитарним акцијама и племенитим гестовима.

Потпуно реконструисано мултифункционално игралиште са кошевима, головима за рукомет и фудбал, новим трибинама и по први пут у нашој акцији – одбојкашким тереном и реквизитима за одбојку.

Ако је неко заслужио да добије први одбојкашки терен у нашој акцији, онда је то свјетски број један – Тијана Бошковић.

Регионални лидер у приређивању игара на срећу и најбоља одбојкашица свијета некако иду једно уз друго…

„Стварно сам одушевљена идејом компаније Mozzart и желим да се захвалим за овај диван гест и инвестицију. Искрено, када сте ми послије Олимпијских игара најавили могућност отварања терена, била сам одушевљена, иако нисам била убјеђена да ће то све успјети да се организује за тако кратко вријеме. Честитам на брзини и оперативности, заиста сам одушевљена. Стварно сте врхунски тим. Ово је велика ствар за Билећу, али и за одбојку као спорт, јер сте препознали успјехе које прави наша репрезентација. О томе говори и спонзорски уговор који сте недавно потписали с нашим Савезом“ – каже Тијана Бошковић.

Тијана је прве кораке направила у локалном ЖОК Херцеговац послије чега је кренула у одбојкашки висине и дошла до једног од најбољих клубова свијета – турског Езачибашија. У репрезентацију Србије је ушла са 17 година, на СП 2014. године, а од 2015. се ни са једног великог такмичења није вратила без медаље. Као ударна игла је предводила Србију до два европска и једног свјетског злата, те сребра и бронзе на Олимпијским играма. На већини такмичења је освајала награду за МВП играча или најбољег коректора.

Од громова из херцеговачке љевице противницима нема спаса и Бошковићева је са 24 године, већ сада, убедљиво највећи спортиста којег су дали Билећа и Херцеговина. А суверено гази и ка статусу најбоље српске одбојкашице свих времена. И зашто не рећи, једне од најбољих у историји овог спорта. У њене одбојкашке вјештине се увјеравамо и ових дана на ЕП у Београду, гдје са успјехом предводи репрезентацију Србије ка одбрани континенталне круне.

Тијана ће послије ЕП одмах похитати ка својој Билећи како би присуствовала свечаном отварању терена на које ће доћи бројне званице и њени суграђани. Церемонију отварања ће обиљежити ревијалном утакмицом против тима који ће предводити њена сестра Дајана, а вјештине на новом терену ће показати и најмлађи фудбалери, кошаркаши, одбојкашице…

Цијели догађај ће имати и хуманитарни карактер, јер ће компанија Mozzart и Тијана организовати такмичење „Хуманитарни сервис“ у којем ће гледаоци моћи да се опробају у одбојкашким вјештинама и да на тај начин обезбиједе донацију компаније Mozzart.

Биће ту и још изненађења… Како за Тијану, тако и за све остале посјетиоце… На Билећанима је да се окупе у што већем броју и да увеличају дочек својој најпознатијој суграђанки. А надамо се да ће мултифункционални терен, који се налази 50 метара од зграде у којој је Тијана одрасла, изњедрити неке нове спортисте и шампионе који ће кренути њеним стопама.

Извор:ЕУРОБЛИЦ

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!