Свијет

Путин објаснио зашто нема налоге на друштвеним мрежама

– Путин нема налоге на друштвеним мрежама. Он је сам одговарао на то питање и говорио да нема времена да води налоге на друштвеним мрежама. Он не жели да то неко ради умјесто њега, сматра да је то погрешно – објаснио је Песков током образовног маратона „Ново знање“.

Један од учесника маратона је скренуо пажњу на то да се омладина данас информише првенствено са друштвених мрежа, а тамо је тешко да се пронађу званичне информације које су објавиле власти.

Песков је подсјетио да су Кремљ и влада све присутнији на друштвеним мрежама.

– Ако нас нема довољно, побољшаћемо се – додао је он.
 
У оквиру образовног маратона, Песков је такође изјавио да ће у блиској будућности непознавање бар једног програмског језика бити исто као да човјек не зна да чита или пише.

– Раније се дигитализација ипак више односила на област егзактних наука, а данас је обухватила све области. Данас се ни хуманистичке науке, ни хуманистичка област нашег живота, било да се ради о култури, спорту, било чему – не могу замислити без дигитализације, без дигиталних платформи, без рачунарских апликација, без апликација за мобилне телефоне које користите – признао је Песков, истакавши да ће бити немогуће да се без основа програмирања реализују неке идеје, било да се ради о егзактним или хуманистичким наукама.

Извор:СПУТЊИК

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!