Привреда

Промјене на челу Телекома Српске. Ево ко би могао у фотељу

Подијели...

До средине септембра би требао да се одржи Управни одбор Телекома Српске и да се досадашњи директор Марко Лопичић разријеши дужности а на његово мјесто постави нова особа.

ФОТО: Capital.ba

Јелена Триван ће у наредних десет дана бити именована за генералног директора Телекома Српске (Мтел) умјесто Марка Лопичића који је на овој позицији од јуна 2016. године, сазнаје портал КАПИТАЛ.

Лопичић је, прије позиције генералног директора Мтел-а, био извршни директор за корпоративне послове још од 2007. године када је већински пакет Телекома Српске у приватизацији купио Телеком Србије.

Након више од 14 година боравка у Бањалуци, Лопичић ће, како незванично сазнајемо, бити ангажован на другим позицијима у оквиру Телекома Србије, гдје је и почео каријеру 2000. године на пословима заступања у Секретаријату за правне и опште послове, а потом и као шеф Службе за нормативе и контролу у Дирекцији за буџет и контролу, а касније и шеф Службе за правну подршку у Дирекцији за услуге.

Триван је дипломирала и докторирала на Филолошком факултету у Београду. Радила је као професор српског језика и књижевности до 1998. године. Посланик је у Народној скупштини Републике Србије од 2007. године и члан Одбора за европске интеграције и Одбора за културу и информисање.

Од јануара 2015. године је директор, главни и одговорни уредник Службеног гласника Србије, а од 2018. године и предсједница Управног одбора Филмског центра Србије који је у јуну ове године предсједник Србије Александар Вучић одликовао орденом Карађорђеве звезде трећег степена, који се поводом Видовдана традиционално додјељује заслужним институцијама и појединцима.

Билећа Online


Подијели...

Повезане вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!