Србија

Руске вакцине са Торлака одобрене за употребу

Руски Институт Гамилеја одобрио је за употребу 550.000 вакцина Спутњик, које су произведене на Торлаку, до 13. августа.

Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић рекао је да је Институт Гамалеја синоћ одобрио употребу вакцина са Торлака, које су, каже, потпуно истог квалитета као вакцине које су произведене у Русији.

Он је за РТС појаснио да је контролисано 18 параметара по највећим свјетским стандардима и сви су показали изврстан резултат, додајући да је контролисано 960 узорака, по свим свјетским стандардима.

Поповић је додао да су вакцине спремне за употребу.

– Имамо 550.000 вакцина – 275.000 вакцина компоненте 1 и и 275.000 вакцина компонента 2, спремних за употребу овдје у Србији, с ознаком „произведено у Србији“ – рекао је Поповић.

Када је ријеч о извову, каже да ће одлуку о томе донијети Влада Србије и предсједник Александар Вучић.

– Ми треба да усагласимо са руским партнерима, да добијемо од њих одобрење за извоз, да се не би десило да и једни и други извозимо на иста тржишта. Али, сигуран сам да ће за Републику Српску, Црну Гору, Сјеверну Македонију, БиХ, за наше комшије сигурно бити ових вакцина у довољним колицинама – рекао је Поповић.

Извор:ТАЊУГ

Подијели...
Прикажи још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!