Свијет

Путин дао важан савјет ђацима први дан школе: Не вјерујте смећу са интернета

Предсједник Русије Владимир Путин на састанку са ђацима школе Сверуског дјечјег центра „Океан“ поводом Дана знања упозорио је ученике на велику количину информационог отпада у савременом свијету и апеловао да се ослањају само на провјерена знања.

„Наравно, у данашњем свијету постоји много такозваних информационих ресурса: интернет, Рунет (руски сегмент интернета) – шта све нема тамо, уђете и наизглед можете научити о свему – од звијезда до центра Земље, од ексера до дијаманата“, рекао је руски лидер. Притом је подсјетио на постојећи проблем са квалитетом информација. Према ријечима Путина, веома много информационог отпада често се представља „као апсолутна истина“. Предсједник сматра да се не сме вјеровати таквим информацијама, јер то није мишљење „правих, истинских стручњака, већ се често ради о људима који се тако представљају“.

Извор:СПУТЊИК

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!