Свијет

Бајден: Крај ере војних напора САД да преобликује друге земље

Амерички предсједник Џо Бајден изјавио је да крај рата у Авганистану означава и крај ере војних напора САД да „преобликују друге земље“.

„Одлука о Авганистану није само о Авганистану. То је одлука о окончању ере већих војних операција да се преобликовају друге змље“, рекао је Бајден у синоћњем обраћању у Бијелој кући поводом повлачења САД из Авганистана.

Бајден је рекао да одбија да пошаље још једну генерацију младића и дјевојака да се „боре у рату који је требало одавно да се заврши“, преноси ЦНН.

Он је објаснио да су САД имале мисију борбе против тероризма у Авганистану, хватања смо терориста и спречавања напада, да су прешли на мисију изградње државе, покушали да створе демократски, кохезивни и уједињени Авганистан, нешто што вијековима није учињено у историји те земље.

„Напуштање таквог начина размишљања и слања војске тако великог обима учиниће нас јачима, ефикаснијима и безбједнијима код куће“, рекао је Бајден.

Извор:ТАЊУГ

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!