Република Српска

Српска има највише запослених у својој историји

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да Република Српска биљежи историјски максимум када је ријеч о запосленима, којих је тренутно више од 275.000.

Он је напоменуо да је 2019. године било запослено око 272.000 радника.

Додик каже да је Српска задржала економску активност и да би сви жељели да је стање много боље, али да не треба занемарити податак да је просјечна плата за јули ове године била 1.019 КМ.

Он је истакао да је Српска финансијски стабилна и да се иде и са повећањем пензија.

Додик, који је и лидер СНСД-а, рекао је за РТРС да Република Српска има снажну стопу раста БДП-а која је у два квартала ове године већа 10 одсто него лани.

„Имали смо повећање када је ријеч о порезима и доприносима и осталим јавним приходима 13 одсто у односу на лани, а индиректним 17 одсто. Извоз је већи 12 одсто, а укупна стопа покривености увоза извозом је виша од 80 одсто“, навео је Додик.

Он је изразио увјерење да ће актуелна власт заједно са коалиционим партнерима добити изборе наредне године, што укључује и позиције предсједника Српске и српског члана Предсједништва.

„Бићемо и даље најјача политичка структура и формираћемо власт у Српској и на нивоу БиХ о чему говори и подршка људи из свих крајева Српске на нашим страначким скуповима“, рекао је Додик и додао да такав број људи, попут оних на Мраковици, не може да скупи опозиција.

Говорећи о ситуацији у Бањалуци, Додик је оцијенио да је у застоју.

„Влада Републике Српске је обезбиједила средства за бесплатне уџбенике за четири разреда основне школе. Многе приче измишља градоначелник (Драшко Странивуковић) што је невјероватно и очигледно је да није јак и да не може да обавља функцију. Његово парадирање ништа не значи и морао би да очисти град“, рекао је Додик.

Он је навео да Бањалуку треба припремати као главни град државе који мора да има концертну дворану у којој ће свирати филхармонија када независност буде проглашена.

„У Бањалуци лично могу да покажем шта сам направио, а шта може он (Станивуковић)?“, упитао је Додик.

Додик је нагласио да није кум са Милетом Радишићем и да је то рекао и лидеру ПДП-а Браниславу Бореновићу.

„Не знам зашто је проблем да у Бањалуци буде купљена зграда Управе за индиректно опорезивање? Нема криминала и сигурно је да Бањалука треба да добије нешто добро, али све говори о њима који су ситне душе и не могу ништа да ураде“, рекао је Додик.

Извор:НЕЗАВИСНЕ

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!