Црна Гора

Највећа заплијена кокаина у Црној Гори икада

Припадници Управе полиције заплијенили су у синоћ 1,6 тона кокаина у Луци Бар и ухапсили девет особа које би могле бити повезане са шверцом наркотика.

„Дану“ је из Управе полиције саопштено да се ради о кокаину високе чистоће, чија се цијена на тржишту креће близу три милиона ЕУР.

То је једна од највећих заплена у Црној Гори, а кокаин је пронађен у једном контејнеру који је из Јужне Америке стигао у Луку Бар. Према сазнањима Дана, брод је из Јужне Америке на путу до Црне Горе пристајао и у Луци на Кипру.

Акција је спроведена у сарадњи са више међународних полиција које су имале почетну информацију о утовару контејнера у једној јужноамеричкој држави. Како би открили комплетну криминалну групу, пошиљка је праћена до Луке Бар. Кокаин је ускладиштен у магацину једне фирме из Зете.

Дрога је била упакована у 1,4 хиљаде пакетића на којима је писало „covid”, укупне тежине око 1,6 хиљада килограма. Полиција сумња да је пошиљка требало да иде даље из Црне Горе.

Полиција сумња да се ради о већој међународној криминалној групи која се бави шверцом наркотика и која је дјеловала у више земаља.

Извор:ДАН

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!