Србија

Вучић предао Додику преднацрт заједничког Закона

Предсједник Србије Алексдандар Вучић данас је у Београду српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику, предао преднацрт закона о заштити српског језика и ћириличног писма, који би требало да усвоје скупштине Србије и Републике Српске на Дан националног јединства 15. септембра

Вучић је на свом Инстаграм налогу истакао да се са Додиком у данашњем разговору сагласио да је сарадња између Републике Србије и Српске изузетна на свим нивоима и да српски народ не смије и не може себи да дозволи било какве сукобе и повратак у прошла времена.

– Наше заједништво и јединствено дјеловање на пољу економије, културе, образовања, историјског сјећања ни једног тренутка не смије бити доведено у питање – поручио је Вучић.

Навео је да је са Додиком водио „суштинске разговоре о будућности цијелог региона“, а да су посебно разматрали иницијативу Отворени Балкан, али и конкретне пројекте, попут изградње дијела ауто-пута од Кузмина до Бјељине.

Извор:РТРС

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!