Република Српска

И поред пандемије, рекордна посјета туриста Андрићграду (ВИДЕО)

Андрићград је један од туристичких бисера Српске који, посјећује све већи број туриста.

И поред пандемије, јул и август остаће забиљежени по рекордној посјети, углавном домаћих и туриста из Србије.

Бројни туристи који долазе у Вишеград, неизоставно посјећују и Андрићград, за који кажу да је архитектонско чудо од камена. Одушевљени су сарджајима које нуди.

Пандемија је одгодила многа културна дешавања у Андрићграду, али ће остатати забиљежено да је и у том времену угостио нобеловца Петера Хандкеа. Каменитим улицама дефиловали су учесници Међународног фестивала фолклора.

Кад је ријеч о гастрономској понуди, Андрићград и те како има шта да понуди. Угоститељи задовољни посјетом, гости понудом, од пивнице, кафеа, сластичарне, пекаре, сувенирнице до ћевабџинице.

Далибор Сарић, угоститељски радник истиче да је задовољан посјетом. Сезона је изузетно успјешна а гости углавном желе да пробају ћевапе.

Влада Републике Српске, однедавно, је већински власник Андрићграда. Најављена су и нова улагања у овај културно-туристички комплекс, да би Андрићград што спремније дочекао туристе из цијелог свијета.

Извор:РТРС

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!