Србија

Вучић категоричан: Ако мисле да је спас у прогону Додика-није. Нећу да учествујем у кампањи Изетбеговића

Александар Вучић, предсједник Србије, упитан да коментарише кривичну пријаву поднесену против српског члана Предсједништва Милорада Додика за наводно негирање геноцида, рекао је да не може да се мијеша у рад институција БиХ.

„Али, ако мисле да је спас у прогону Додика који говори оно што мисли, није“, рекао је Вучић и истакао да је кривити Србију већ постало уобичајно.

Србија је спремна да са свима, па и са БиХ, разгова о сваком облику сарадње, протоку људи, робе и услуга, рекао је Вучић, али је додао да не жели да учествује у кампањи Бакира Изетбеговића.

„Не желим да учествујем у кампањи Бакира Изетбеговића, јер кад год им је потребно они нападају Србију“, рекао је Вучић новинарима у Голупцу одговарајући на питање Тањуга како коментарише Изетбеговиће оптужбе на рачун Србије за агресивни национализам.

Предсједник је истакао да није примијетио да се из Србије упућују неке националистичке и шовинистичке поруке ка БиХ.

„Напротив из Србије долазе поруке мира и сарадње, као и пружена рука према Бошњацима, Србима и Хрватима, али то не наилази на одговор“, рекао је Вучић и додао:

„А они говоре да су Срби зликовци и геноцидаши.

Они сада причају да су Срби над Бошњацима извршили пет геноцида… Стварно не могу да разговарам од периода руско-турских ратова“.

Поновио је да су сви Бошњаци добродошли у Србију.

„Имамо их и у Србији и са њима живимо лепо, мада можемо и боље и желимо много тога да урадимо за њих и у Сјеници, Пазару и Тутину, где су већина, али и тамо где нису као у Пријепољу…“, рекао је Вучић.

Извор:Тањуг

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!