Црна Гора

Нове мјере за улазак у Црну Гору, али не важе за све

Подијели...

Због погоршња епидемиолошке ситуације у Црној Гори донијете су нове рестриктивне мјере које подразумевају да се у ту земљу може ући само уз четири доказа да особа није заразна, с тим да прелазак границе из сусједних земаља остаје безуслован.

У Црну Гору се, дакле, може да уђе особа само ако је вакцинисана, да има негативни налаз ПЦР теста на корона вирус не старији од 72 сата, доказ да је особа пребољела корона вирус, као и да посједује негативан брзи антигенски тест не старији од 48 сати.

Уколико не испуњава ове услове особа ће бити упућена у 14-дневну самоизолацију, коју је могуће прекинути након шест дана од уласка у Црну Гору уз негативан ПЦР тест, саопштено је на конференцији за новинаре.

“С друге стране, у Црну Гору се преко границе безусловно и даље улази из Србије, Хрватске, Босне и Херцеговине, Албаније, Косова и Сјеверне Македоније. То се односи на држављане Црне Горе и на држављане наведених земаља”, речено је новинарима.

Сви који улазе у Црну Гору дужни су да поштују здравствене мјере у складу са здравственим упозорењем Института за јавно здравље које је доступно на свим граничним прелазима и на интернет страници Министарства здравља Црне Горе и Института за јавно здравље.

Између осталог, забрањено је присуство и задржавање више од 50 пунољетних лица на отвореном јавном мјесту уз поштовање прописаних мјера.

Мјере на снагу ступају сутра и трајаће до 10. септембра.

Извор:ТАЊУГ


Подијели...

Повезане вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!