Република Српска

Вучић: Под плаштом стварања функционалне БиХ желе да укину Републику Српску

Подијели...

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да ће притисци на Србију због Косова и Метохије и Републике Српске долазити из земаља које су признале независност самопроглашеног Косова и многих који желе да под плаштом стварања функционалне БиХ укину Српску.

Вучић је указао да се притицси врше кроз финансијску подршку многим политичким актерима који желе слабију Србију и оцијенио да је “то све логично”.

Упитан да коментарише уједињавање Албанаца уочи избора на Косову и Метохији, Вучић је новинарима у Брусу рекао да је то њихов посао, да се уједињавају, те указао да и Срби излазе уједињени.

Он је додао да разумије да су политичка руководства Албанаца “мало нервозна” јер ствари не иду како су мисили.

Вучић је поручио да је најновијим позивима Грузији, Украјини и Азербејџану да признају самопроглашено Косово, Приштина одријешила руке Београду када је ријеч о Вашингтонском споразуму.

– Добро је да су нас обавијестили по том питању. Хвала им за то. То јесте кршење Вашинтогноског споразума и хвала им што су нам одријешили руке. Ионако је споразум важио до краја септембра, хвала им што су нам показали правац којим ми треба да идемо, а ми ћемо свој посао да радимо – поручио је Вучић.

Извор:СРНА


Подијели...

Повезане вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!