Друштво

Шаровић о детаљима састанка са патријархом

За патријарха српског, господина Порфирија, је најважније да будемо разумни у свакој одлуци коју будемо доносили у наредном периоду и да увијек водимо рачуна о Републици Српској, да је чувамо и да је никад не доводимо у питање – истакао је предсједник СДС Мирко Шаровић, коментаришући јучерашњи састанак са патријархом.

Шаровић је нагласио да је патријарх Порфирије од лидера у Српској желио да чује како размишљају о наметању Инцковог закона.

– На састанку сам имао прилику да говорим у име Српске демократске странке и рекао сам да је наш став принципијалан када је ријеч о високом представнику и да он није потребан Босни и Херцеговини, те да није овлаштен ниједним правом да нам доноси одлуке и намеће законе. Истакао сам и да је управо СДС највише претрпио од високих представника у протеклом периоду – изјавио је Шаровић у Новом Граду.

Он је рекао да је ово најсложенија ситуација од потписивања Дејтона и да је потребно да промишљамо паметно.

– Мишљења сам да нам не треба авантуристичка политика која може да доведе у питање Републику Српску и њене интересе. Због тога смо пристали да будемо дио заједничког одговора на наметање од стране високог представника – закључио је Шаровић за страначки портал

Билећа Online

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!