Мостар

Додик из Мостара послао јасну поруку о положају Срба (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик данас је прије састанка са представницима политичких странака и удружења из Мостара рекао да настоји колико може помоћи српску заједницу у долини Неретве те да се треба мијењати положај Срба у институцијама у Мостару и кантону.

„Јесте да је промијењен положај Срба када је у питању Устав кантона али ако то не заживи на терену то је мрво слово на папиру. Ту сам да процијенимо како дјеловати у будућности. Шта смо успјели да урадимо од ранијег. Иза нас је доста добрих ствари које смо учинили и у цркви и кроз политичко дјеловање. Данас имамо политичке представнике српског народа у Градском вијећу“, рекао је Додик нагласивши да ће се срести и са представницима хрватског народа и да мора прво чути глас Срба у Мостару.

Игуман манастира Житомислић Данило Павловић као домаћин у Мостару рекао је да је посјета предсједника Додика јако важна за цјелокупну заједницу у Мостару.

„Предсједник од почетка подржава наше дјеловање овдје кроз обнову наших светиња, обнову заједнице, политичко организовање. То је нама јако битно“, рекао је игуман Данило.

Игуман Данило каже да су Срби у Мостару задовољни стањем, али да може увијек бити много боље.

„Треба промијенити много тога. Треба промијенити квалитет живота нашега народа овдје“, поручио је игуман Данило.

Замјеник предсједника Градског вијећа Мостара испред српске листе Велибор Миливојевић рекао је да је Додиков долазак у Мостар још један доказ заинтересованости РС-а за ситуацију у Мостару и Федерацији и живот српске заједнице.

„Ово је још један наставак подршке и данас ћемо се бавити и политичким и ванполитичким темама у Мостару и кантону. Ова заједничка политика коју сиједимо, координишемо и усаглашавамо даје резултате. Коначно су и Срби постали конститутивни у овоме кантон. То свако треба да нам да још више потицаја да би се и борили и то све спровели у дјело. После политичке подршке доћи ће и друга подршка јер смо ми вољни да останемо у Мостару и кантону и да положај српске заједнице побољшамо. Предсједник и РС ће нам у томе стајати на располагању“, поручио је Миливојевић.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик састао се у Мостару са представницима српских политичких странака и удружења у овом граду.

На састанку су представници СНСД-а, СДС-а, Градског одбора “Просвјете” из Мостара, СПКУД “Гусле”, Удружења младих “Митрополит Леонтије”, Удружења повратника, Удружења ратних ветерана, Удружења “Алекса Шантић”, Српског омладинског клуба “Божури”, те начелник Општине Гацко и предсједник ОО СНСД-а Гацко.

Извор:ТОП ПОРТАЛ

Подијели...
Прикажи још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!