Друштво

Након 10 дана локализован пожар у Мириловићима

Локализован је пожар у селу Мириловићи, ситуација се стабилизована и много боља, изјавио је Срни командир билећке Ватрогасне јединице Радомир Радмиловић.

„Коначно је, после 10 дана, добра ситуација“, рекао је Радмиловић.

Он је подсјетио да се тај пожар проширио из требињског села Брани До, које је прошле седмице било изложено пожару, да је велики терет пао на билећке ватрогасце, али да успијевају да одбране ово подручје од ватрене стихије.

Он је рекао да ће сутра морати да бране од пожара и шумски пут према планини Видуша.

„Активан је и пожар код засеока Тренслова који се шири према селу Кути, али не пријети кућама, које су ватрогасци данас одбранили,“ навео је Радмиловић.

Замјеник командира билећке Ватрогасне јединице Милан Шуловић рекао је да не очекује да више буде проблема са пожаром у Мириловићима, али да ће остати ноћас да дежурају.

„Издржавамо, морамо се борити, то нам је посао“, рекао је Шуловић и најавио да ће ватрогасци из Билеће сутра изаћи на терен и код села Брестица изнад којег је већ неколико дана активан пожар, који због неприступачног терена за сада само прате ватрогасци из Гацка.

Извор:СРНА

Подијели...
Прикажи још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!