Друштво

Малишани из Билеће у оквиру јединственог пројекта Владе РС отпутовали на море

Подијели...

Јединствени пројекат Владе Републике Српске „Социјализација дјеце Републике Српске“ поново је реализован ове године и то након једногодишње паузе коју је условила пандемија вируса корона.

Влада је за реализацију овог пројекта задужила Јавни фонд за дјечију заштиту Републике Српске да у 2021. години омогући бесплатно љетовање за одређене групе дјеце из Републике Српске. 

То су прије свега дјеца из социјално угрожених породица-корисника права из социјалне и дјечије заштите, дјеца из вишечланих породица, из породица борачке популације, дјеца са потешкоћама у развоју и хроничним здравственим сметњама, као и посебно надарена дјеца, талентовани спортисти и други.

Пројект ће бити реализован у 13 смјена у периоду од 30. маја до 22. септембра, у складу са епидемиолошком ситуацијом и епидемиолошким мјерама. Планирано је 12 десетодневних смјена и једна осмодневна.

Љетовање ће се, као и претходне четири године, реализовати на црногорској обали у Омладинском хостелу “Ужице” у Бечићима, уз уважавање хигијенско-епидемиолошких мјера прописаних од релевантних институција Републике Српске и Црне Горе.

Јуче је на пут за Бечиће из Билеће отпутовало двадесетосморо дјеце узраста од 7 до 16 година гдје ће са својим васпитачима остати десет дана.

Циљеви овог пројекта су усмјерени ка стварању бар дјелимично приближних услова за задовољавање развојних потреба дјеце чији је развој отежан неповољним социјалним, породичним, материјалним условима и/или здравственим и развојним сметњама.

У буџету Фонда планирано је 1.120.000 КМ за реализацију пројекта.

Пројекат „Социјализација дјеце Републике Српске“ претходно је реализован 18 година без престанка, од 2002. године закључно са 2019. годином. 

У овом периоду обухваћено је више од 32.000 особа, односно 26.471 дјеце и 5.848 одраслих особа, пратећег особља из свих локалних заједница Републике Српске, а својим обимом, континуитетом и циљевима, пројекат је постао изузетно важан и препознатљив сегмент система дјечије заштите Републике Српске.

Билећа Online


Подијели...

Повезане вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!