Федерација БиХ

Два хеликоптера Републике Српске полетјела за Федерацију (АУДИО)

Два хеликоптера Хеликоптерског сервиса Републике Српске биће ангажована на гашењу пожара у Јабланици, рекао за РТРС директор Републичке управе цивилне заштите Милан Новитовић.

Новитовић је навео да ће хеликоптери најкасније до 16.00 часова бити у Јабланици, те напоменуо да ће један бити ангажован за извиђање, а други на гашењу пожара.

– Користи се водозахват Јабланичког језера за гашење пожара. Колеге из Федералне управе цивилне заштите обезбиједиле су све остало што је потребно у припреми гашења пожара из ваздуха, као што је одређивање локације пожара, обим пожаришта, површина – истакао је Новитовић.

Појаснио је да је захтјев за ангажман хеликоптера Хеликоптерског сервиса Републике Српске прослијеђен на основу Споразума о сарадњи у остваривању циљева заштите и спасавања између Федералне управе цивилне заштите и Републичке управе цивилне заштите.

– Федерална управа цивилне заштите је упутила захтјев Републичкој управи цивилне заштите за ангажовање ресурса за гашење пожара из ваздуха. На основу тог споразума Републичке управа цивилне заштите је упутила захтјев Хеликоптерском сервису Републике Српске који ће ангажовати два хеликоптера – рекао је Новитовић.

Пожар се на подручју Јабланице током претходне ноћи проширио и приближио насељу Доња Јабланица, при чему су и даље угрожени објекти на локалитету Комадиново врело.

Извор:РТРС

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!