Друштво

Возачи опрез. Путовати ујутру или предвече. Има и затворених дионица

Ауто-мото савез Републике Српске упозорио је возаче да су метеоролози најавили још један тропски дан због чега савјетују да се дужа путовања планирају рано ујутро или касно послије подне, уз претходну контролу возила.

Појачана је фреквенција саобраћаја, како у унутрашњости БиХ, тако и ка граничним прелазима, што захтијева опрезнију вожњу, прилагођену стању и условима на путу, уз избјегавање ризичних претицања.

Због квалификационе бициклистичке трке на подручју Источног Сарајева сутра ће од 9.45 до 10.30 часова бити обустављен саобраћај на дионици магитралног пута Кула-Трново, од раскрснице Кула до раскрснице Крупац.

Сутра ће због монтирања кранске дизалице бити измијењен режим одвијања саобраћаја на магистралном путу у Бањалуци, поред зграде “Еурохерц осигурања”.

Због радова на магистралном путу Бијељина-Брчко саобраћај се од седам до 17.00 часова одвија успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.

Радови су актуелни на магистралним путним правцима на подручју Добоја гдје је у току градња ауто-пута, затим Бањалуке, Котор Вароша, Дервенте, дионици Милићи-Власеница-Хан Пјесак и Власеница-Тишћа, Добро Поље-Миљевина, те у тунелима Чемерно (Брод на Дрини-Врба), Чиљеговићи (Лапишница-ЛЈубогошта), Стамболчић (Пале-Подграб) и Угар (Црна Ријека-граница Српске и ФБиХ).

Измјене су актуелне и у насељу Рамићи на раскрсници магистралног пута Ивањска–Шарговац и локалног пута Залужани-Драгочај.

На регионалним путевима ради се на дионицама Тедин Хан-Криж(граница Републике Српске иФБиХ), Чајниче-Миљено у мјесту Луке, Стари Мајдан и Ламовита и Укрина-Горња Вијака.

Саобраћај је због клизишта обустављен на регионалном путу Мраковица-Градишка, дионица Мраковица-Подградци док се због одрона на дионици Козарац-Мраковица вози једном траком.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум-Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Дионицама којима се креће вангабаритни превоз возачима се савјетује да возе опрезно и да поштују упутства лица из пратње.

У Федерацији БиХ, на магистралном путу Цазин-Србљани-Острожац, овог викенда ће због одржавања Међународне ауто-трке на брдским стазама бити обустављен саобраћај у периоду од осам до 20.00 часова. За вријеме обуставе, возила ће се усмјеравати на регионалне путеве.

На ауто-путу је у току реконструкција силазног крака петље Високо из правца Сарајева и укључног крака из Високог према Зеници због чега се саобраћа успорено, једном траком.

У току су радови у тунелу Црнаја (Коњиц-Јабланица) због чега се од 20.00 до пет часова наредног дана саобраћа једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

Радови се изводе у тунелу Чакловићи на путу Тузла-Калесија (дионици Симин Хан-Цапарде), гдје се саобраћај од 22.00 до шест часова обуставља и преусмјерава на алтернативни правац преко Дубрава. Током дана, путничка возила из смјера Тузле саобраћају кроз тунел, а из смјера Калесије обилазницом око тунела. Теретна возила се и током дана усмјеравају на пут преко Дубрава.

Успорено, због радова, саобраћа се и на путним правцима Сребреник-Орашје и Столац-Хутово.

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!