СпортСрбија

Маестрална Тијана Бошковић одвела Србију у финале Свјетског првенства

Изабранице Данијелеа Сантарелија по други пут на овом такмичењу савладале су селекцију САД са 3:1 по сетовима (25:21; 25:20; 17:25; 25:23) и тако обезбиједиле финале Свјетског првенства у одбојци које се одржава у Пољској и Холандији.

Србију је до побједе предводила дјевојка из Билеће, маестрална Тијана Бошковић са 32 поен, а пратила ју је Бјанка Буша са 15 поена, док је код Америке била расположена Кеслеј Робинсон са 16 поена.

Сјајно је Србија одиграла прва два сета. Српске одбојкашице успјеле су да блоком упасиве нападе ривала, док на другој страни Американке нису имале рјешења за нападе Тијане Бошковић и Бранкице Михајловић.

Међутим, онда се догодио пад у игри српског тима. Баџема, која је ушла са клупе, направила је много проблема Србији на пријему, па ни напад више није био тако убојит. Рано су се одвојиле олимпијске шампионке и смањиле су заостатак.

Велика борба водила се у четвртом периоду, сервирале су сјајно Американке. Ипак, кување Дрче, ас Буше и снажни напади Тијане Бошковић донијели су у завршници предност Српским одбојкашицама, а онда и побједу.

У борби за златну медаљу Србија ће играти против бољег из меча Италија – Бразил.

Подијели...
Извор
СРПСКА ИНФО

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!