Друштво

Како изгледају пожари у Херцеговини из ваздуха (ВИДЕО)

Подијели...

Данас 12.08.2021. године, у раним јутарњим сатима, припадници Хеликоптерског сервиса Републике Српске, наставили су гашење пожара из ваздуха у рејону села Брани До, општина Билећа.

Током четвородневне борбе са ватреном стихијом, у Вишеграду и Билећи, припадници Хеликоптерског сервиса Републике Српске, избацили су 108 тона воде на пожарну линију. Истовремено, јутрос је у 10:00 часова извршен и ваздушни медицински транспорт породиље са бебом из Бањалуке у Требиње, а потом још један ваздушни медицински транспорт животно угроженог младића из Подгорице у УКЦ Бања Лука.

У току дана извршен је још један транспортни лет који су успјешно реализовали пилоти Хеликоптерског сервиса Републике Српске.

Видео:Фејсбук страница ХСРС

Након праве борбе са ватреном стихијом, данас коначно могу одахнути и мјештани билећких села Орах и Мириловићи.

Велика помоћ ватрогасцима било је дејство хеликопетра Хеликоптерског сервиса Републике Српске. Јутрос је обављено 12 налета у рејону Жудојевића.

Када се пожари угасе, збрајаће се пожарене површине, материјална и еколошка штета. Губитке биљеже и у Електро Херцеговини, јер је у пожарима само од почетка августа на подручју регије изгорјело и оштећено 55 стубова електро мреже.

Видео:Фејсбук страница ХСРС

Извор:РТРС/ХСРС


Подијели...

Повезане вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!