ДруштвоРепублика Српска

Хеликоптерски сервис РС добио надимак. Подгоричанин испричао како је спасио брата

Хеликоптерски сервис Српске осим гашења пожара обавио је данас и три медицинска транспорта

Прво је јутрос око десет часова обављен ваздушни медицински транспорт породиље са бебом из Бањалуке за Требиње, а потом и један транспорт животно угроженог мушкарца (31) из Подгорице за Универзитетско клинички центар Бањалука.

Ријечи хвале директору Хеликоптерског сервиса Српске Бобану Кустурићу и свим члановима тима, упутио је и брат Подгоричанина, чији је транспорт једино био могућ овим путем.

– Све је било на високом нивоу. Број Хеликоптерског сервиса сам нашао на интернету. Био сам у комуникацији са госпођом Весном она ми је одмах дала инструкције на који начин се може покренути услуга Хеликоптерског сервиса. Бринули смо, мој брат је млад момак, 1990. годиште. Али услуга сервиса била је нестварна. Све је ишло, народски речено, глат. Људи су толико предани били, имали су толику жељу да то ураде. Са господином Кустурићем сам био у комуникацији, тако су били посвећени и предани. Ријешили су све за веома кратак рок и све је прошло у најбољем реду. Ни у једном тренутку нисам сумњао у Хеликоптерски сервис. Пријатно ме изненадила та жеља да се то ријеши. Мука је била, болест је, али они су били на висини задатка. То је био једини начин транспорта, хвала им – рекао је за АТВ Вељко Тегелтија.

Из Удружења “Бебе” Требиње, поручују да морамо цијенити оно што имамо.

– Све похвале за Хеликоптерски сервис. Треба да буде на понос свих нас, цијеле Републике и окружења. Ово што ми имамо, то нема нико у окружењу. Није то само данас транспорт породиље и бебе, то траје годинама, увијек су нам доступни и на сваки наш позив су реаговали. Захваљујући Хеликоптерском сервису Српске, ми немамо препрека. Ти дивни момци су ту за нас када год треба. Ја сам поносна на не хероје, него суперхероје. Ми их у Удружењу зовемо роде. Била сам на хелиодрому, гдје гледам како у секунди спасавају четири живота. Поред тога, сваки дан спасавају многе куће и животе од пораза. Не знам како да се захвалим тим момцима. Увијек је част причати о тим момцима – казала је за Снежана Мисита, предсједник Удружења.

Након наведних транспорта, обављен је и трећи.

Подсјећамо, припадници Хеликоптерског сервиса у раним јутарњим часовима наставили су гашење пожара из ваздуха у рејону села Брани До, општина Билећа.

Извор:АТВ

Подијели...
Прикажи још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!