Друштво

У селу Мириловићи ватра запријетила кућама. У вечерњим часовима поново дејствује хеликоптер

Не смирују се пожари у Херцеговини. Данас је најкритичније у Билећи, у селу Мириловићи, гдје је ватра запријетила кућама.

У послијеподневним сатима се поново активирао пожар и уз магистрални пут Билећа – Требиње, али и у селу Орах. На терену су билећки и требињски ватрогасци. Очекује се дејство хеликоптера у вечерњим сатима.

Нема одмора за билећке ватрогасце и мјештане села Мириловићи и Орах. Након нешто лакшег јутра, када је ситуација била под контролом, у послијеподневним часовима пожарне линије у Мириловићима су на свега стотинак метара од кућа и имовине.

Уз билећке ватрогасце даноноћно су на терену и требињске колеге, али и велики број волонтера, мјештана, који дежурају уз локализоване пожарне линије у селу Орах и код манастира Добрићево.

У послијеподневним часовима, када временски услови дозволе, дејствоваће поново хеликопер Хеликоптерског сервиса Републике Српске.

Изузетно високе температуре ваздуха, јак вјетар, велика количина дима отежавају гашење. Ситуација је непредвидива и неизвјесна. Оно што је сигурно пред гасиоцима је још једна бесана ноћ.

Извор:РТРС

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!