Друштво

Стање на пожариштима стабилизовано. Хеликоптер наставља гашење (ВИДЕО)

Хеликоптер Хеликоптерског сервиса Републике Српске и јутрос наставља гашење пожара у Херцеговини.

Пилот Хеликоптерског сервиса Републике Српске Зорислав Ивановић рекао је за РТРС да се наставља гашење пожара у околини Билеће.

Фото:РТРС

Он је подсјетио да је јуче послијеподневним часовима, након гашења пожара у Вишеграду који је стављен под контролу, хеликоптер упућен у Билећу гдје је било у току гашење пожара око манастира Добрићево у мјесту Орах.

– Након тога, хеликоптер је упућен у Требиње, јутрос настављамо у околини Билеће. Дим прилично ожава гашење ватре, јер је смањена видљивост – рекао је Ивановић.

Он је рекао да је ситуација на пожариштима под контролом, те да су активни заостали појединачни пожари који тренутно ништа не угрожавају.

– Један већи пожар активан је сјеверозападно, према рејону мјеста Брани До. Ту је већа пожарна линија од 200-300 метара и то ћемо јутрос да гасимо – рекао је Ивановић.

Командир Ватрогасне јединице Требиња Здравко Кашиковић потврдио је за РТРС да је стање на пожариштима у Херцеговини дјелимично под контролом, те да је ситуација јутрос повољна.

Извор:РТРС

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!