Друштво

Познат узрок запаљивања аутомобила у Ораху код Билеће

У пожару који је јуче захватио мјесто Орах у Билећи није било повријеђених, а дошло је до самозапаљивања путничког аутомобила на магистралном путу Билећа-Требиње на коме се саобраћај одвијао наизмјенично једном саобраћајном траком због густог дима и пожара, саопштила је данас Полицијска управа у Tребињу.

Заједничким радом, пожар је стављен под контролу, али је и даље активан због неприступачних терена, навели су из полиције.

„На магистралном путу Билећа-Требиње у мјесту Орах на подручју општине Билећа јуче око 16.30 часова дошло је до самозапаљења путничког аутомобила марке `фолксваген пасат`, на локацији гдје се саобраћај одвијао наизмјенично једном саобраћајном траком, због густог дима и пожара који захватио ниско растиње са обје стране магистралног пута“, пише у саопштењу.

Полиција из Билеће је са билећким ватрогасцима и локалним становништвом предузимала све потребне мјере и радње са циљем локализовања пожара, а приликом наведних активности није било повријеђених лица, истакли су из полиције.

У гашењу пожара учествовао је и хеликоптер Хеликоптерског сервиса Републике Српске.

Полицијска управа у Требињу апеловала је да грађани буду додатно опрезни приликом паљења ватре на отвореном, с обзиром на то да тренутне временске прилике погодују неконтролисаном ширењу пламена.

Грађани треба да обрате пажњу и на све друге околности које могу утицати на изазивање пожара и да ватру ни у ком тренутку не остављају без надзора.

„Ватрена стихија се шири много брже него што људи очекују и често мала непажња изазове велике посљедице по имовину и животе људи“, истакли су из полиције.

Из полиције су подсјетили да Закон о заштити од пожара из новембра 2019. године као једну од мјера заштите забрањује паљење корова и другог пољопривредног отпада без претходног обавјештења ватрогасно-спасилачке јединице.

Законом је прописана новчана казна од 100 до 1.000 КМ за она физичка лица која пале коров и други пољопривредни отпад без обавјештавања ватрогасно-спасилачке јединице, као и уколико не предузму све потребне мјере ради спречавања ширења ватре.

Извор:СРНА

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!