Друштво

Кустурић: Пожар у Билећи још активан, али не представља пријетњу

Директор Хеликоптерског сервиса Републике Српске Бобан Кустурић изјавио је Срни да су појединачни пожари у рејону Брани До-Видуша у општини Билећа још активни, али не представљају пријетњу за људе и објекте.

Кустурић је рекао да су припадници Хеликоптерског сервиса јутрос у 5.30 часова започели гашење пожара на овом подручју.

– У току раних јутарњих часова, па до поднева извршено је 49 летова за потребе извиђања и гашења из ваздуха, избачено је 45 тона воде и утрошено три часа налета – навео је Кустурић.

Према његовим ријечима, гашење из ваздуха је било прилично отежано због велике количине дима у ваздуху који је утицао на смањење видљивости у рејону гашења.

– Због високе температуре, гашење из ваздуха је прекинуто до вечерњих часова када ће, у координацији са ватрогасним тимовима бити одлучено о даљем ангажовању Хеликоптерског сервиса – рекао је Кустурић.

Припадници Хеликоптерског сервиса јуче у послијеподневним часовима пребазирали су се из Вишеграда за Билећу како би наставили операцију гашења пожара на овом пожаришту југозападно-западно изнад магистралног пута, дионица Билећа-Требиње и у рејону Манастира Добрићево.

Гашење пожара из ваздуха започело је синоћ у 19.15 часова и за кратко вријеме успјешно је угашен дио пожарне линије изнад магистралног пута на поменутој дионици.

Том приликом, рекао је Кустурић, избачено је 12 тона воде и извршено 12 налета.

Извор:СРНА

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!