Друштво

Манастир Добрићево није угрожен

Имовина мјештана села Орах и манастира Добрићево, за сада, није угрожена, а дјеца из овог села су превентивно евакуисана на сигурно. На лицу мјеста је екипа РТРС-а.

Пожар који већ четири дана гори од Влашке и Браног Дола према Мириловићима, у поподневним часовима спустио се до магистралног правца Требиње – Билећа.

У мјесту Орах, због близине ватре и опасности, саобраћај је заустављан у неколико наврата.

Према информацијама са терена једно возило је изгорило али на сву срећу није било повријеђених.

Пламенови ватре брзо су се ширили у сасушеном растињу, па су се возила из колоне, морала враћати на безбједније мјесто, према Требињу.

С обзиром да је ватра веома брзо захватила ниско растиње, са друге стране магистралног пута, екипе ватрогасаца из Билеће, радници Центра за газдовање кршом и мјештани Ораха, одбили су ватру од Манастира Добрићево.

Према посљедњим информацијама, пожар не угрожава имовину.

Послије получасовног прекида саобраћај је, уз додатни опрез и ради безбједности путника, пуштен једном коловозном траком. У помоћ ватрогасцима из Билеће, шумарима и мјештанима стигле су и екипе ватрогасаца из Требиња.

На лице мјеста у манастир Добрићево стигли су еписком Димитрије и начелник Билеће Веселин Вујовић.

На осталим пожариштима у Херцеговини ситуација, у односу на претходни дан, је мирнија.

Извор:РТРС/Билећа Online

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!