Друштво

Ево колико је возача искључено из саобраћаја због алкохола

Полицијски службеници Министарства унутрашњих послова Републике Српске искључили су, током појачане акције контроле саобраћаја, 1.102 возача због вожње под дејством алкохола.

Из МУП-а је саопштено да су због утврђене количине алкохола у крви изнад 1,5 промила, 124 возача лишена слободе до отрежњења.

Због утврђеног присуства дроге или психоактивних сустанци у крви и одбијања да се подвргну испитивању, полицијски службеници су санкционисали 46 возача.

У контролама које су организоване посредством пунктова, од 6. до 9. августа, контролисана су сва евентуална кршења законских одредби, а по принципу нулте толеранције.

Током наведена четири дана издато је и 628 прекршајних налога због некориштења безбједносног појаса током вожње, 382 због непрописног превожења дјеце и некориштења ауто-сједалице, док је 50 возача санкционисано због управљања возилом прије стицања права на управљање.

Акција по моделу такозваног лијевка спроведена је у оквиру кампање „Вози опрезно – путуј безбједно“, чији је циљ побољшање стања безбједности у области саобраћаја у љетним мјесецима.

МУП Српске апелује да сви учесници у саобраћају, а посебно возачи, брзину кретања возила прилагоде условима и стању на путевима, те да не управљају возилом под дејством алкохола.

Извор:СРНА

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!