Друштво

У Билећи активна два пожара. Трећи се ближи из Црне Горе

Подијели...

У Билећи су активна два пожара у селима Давидовићи и Мирловићи, а трећи се ближи територији билећке општине из Црне Горе, рекао је Срни старјешина Територијалне ватрогасно-спасилачке јединице Билећа Радомир Радмиловић.

Радмиловић је навео да је у селу Давидовићи пожар близу сеоских кућа, да су на терену ватрогасци и мјештани и те да се не очекује да ће се ватра проширити и угрозити стамбене објекте.

– У билећком селу Мирловићи пожар је на неприступачном терену и удаљен је од сеоских кућа, а тај пожар се проширио из Требиња – рекао је Радмиловић.

Он је навео да се пожар који је захватио погранично црногорско село Пилатовци шири према територији општине Билећа, а билећки ватрогасци су на терену да се тај пожар не би проширио на подручје ове општине.

Радмиловић је подсјетио да је прије неколико дана пожар захватио борову шуму изнад Билеће у близини пута ка селу Баљци, а Билећани ради приправности још даноноћно дежурају на тој локацији.

– Билећки ватрогасци у посљедње вријеме, осим гашења пожара, имају доста посла и око снабдијевања водом појединих руралних подручја, која су због суше остала без воде и једини начин снабдијевања тренутно су ватрогасне цистерне – каже Радмиловић.

Извор:СРНА


Подијели...

Повезане вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!