Требиње

Огласио се Милош Спаић након успјешне потраге

Након успјешне потраге за несталим Милошем Спаићем из Требиња овај младић се огласио на друштвеним мрежема те његову објаву преносимо у цјелости и без измјена:

Након неколико дана драме, осјећам потребу да се на овај начин обратим широј јавности на коју је ово утицало.

Свакако, прије свега из захвалности, а онда и да бих разјаснио неке ствари, које не требају остати у магли.

Прво бих изразио захвалност свима који су на било који начин имали учешћа и доприњели разрјешењу цјелокупне ситуације. Ту су: породица, пријатељи, МУП Републике Српске, Влада РС, Планинарско друштво „Вучији Зуб“, Спелолошко друштво „Зелена Брда“, ПУ и ПЈ Требиње, Цивилна заштита, ловци, Хеликоптерски сервис РС, Елктро-Херцеговина, Гранична полиција и остале институције.

Такође, изражавам дубоку захвалност и свом цивилном становништву које је помагало у потрази или дало било какав апел, допринос, ангажман, молитву, корисну информацију или било шта друго у својству што бржег проналасака. Захвалност и онима које можда нисам поменуо.

Чуо сам наводе да су неки људи имали блаже повреде у току потраге и њима желим што бржи опоравак и свима који имају неке симптоме. Наравно, упућујем захвалност и свим медијима, који су се држали моралних принципа и професионалних кодекса, те тако нису извјестили ниједну дезинформацију или сензационалистички наслов у циљу веће читаности. Насупрот, у цијелости су прењели чињенично стање информативно и концизно.

Искрено, намјера ми је била да останем сакривен много дужи период. Одсјечен од технологије и контакта било које врсте, могао сам само да претпостављам колику количину патње је проузроковао мој нестанак. То је и убрзало мој повратак. Исто као што сте сви суосјећали и надали се, ја такође желим показати ту врсту емпатије и наду да сте сви добро. Нимало ме не чуди то што је био оволики одзив грађана, као што је увијек када је некоме била потребна помоћ. Зато сам поносан на своје суграђане. Нисам бирао временске прилике у којима ће ме задесити изазов. Свјестан сам да је висока температура била можда најотежавајућа околност, јер сам јој и сам био изложен и зато се извињавам.

Ни у крајњој намјери ми није било да изазовем оволику пажњу јавности и институција и да се око овога исплету толике приче, од којих су многе дезинфромације. Једини који знају праву страну приче су људи блиски мени и полиција, која је заслужила да зна, обзиром на то да су им заједно са осталима, радни услови били у хаотичном стању. Замолио бих вас да због тога не нарушавате ничију репутацију, мир или кредибилитет. Овом приликом бих да негирам било какву умјешаност Драгана Кнежевића. Он је напротив имао 0% саучешништва у цјелокупној ситуацији и зато бих вас замолио да не испредате лажне приче. Насупрот, што се потраге тиче, уложио је велике напоре да она узнапредује.

Нека на сромоту оних који су то учинили иде то што су искористили ову ситуацију за било који облик самопромоције, изражавање предрасуда, дезинформисање, итд.

Моја прича ће остати ниспричана. Једино што ћу рећи је да сам бјежао од нечега што је било веће од мене. Зато бих не замолио, већ предложио мало разумијевања. Нико не зна коју тежину има крст који свако од нас носи на леђима. Желим да знате да ни у коме случају нисам имао лошу намјеру у смислу да привучем толику пажњиу, на било кога бацим сјенку кривице или лоше утичем генерално.

Још једном, ХВАЛА СВИМА!

Милош Спаић

03.08.2021.

Извор:FACEBOOK

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!