Србија

Пудар: Грађани масовно потписују петицију и дају подршку Српској (ФОТО)

Удружење студената из Републике Српске у Србији данас је под слоганом „Бранимо истину – не дамо Српску“ на улицама у Новом Саду организовало потписивање петиције подршке Републици Српској у вези са наметнутим допунама у Кривичном закону БиХ којима се забрањује и кажњава „негирање геноцида и величање ратних злочинаца“.

Нови Сад:Потписивање петиције

Предсједник Удружења Дејан Пудар рекао је Срни да је ово друга фаза акције које су за одбрану Српске покренули студенти, односно да је петиција претходних дана потписивана у просторијама Удружења у Новом Саду.

Прешли смо на улицу гдје је већа циркулација људи и мислим да ћемо ту бити и у понедјељак и уторак, 2. и 3. августа. Народ Србије, генерално Новог Сада масовно потписује и даје подршку Српској – додао је Пудар.

Он је нагласио да је Удружење студената из Републике Српске добило несебичну и широку подршку већине студенских организација и удружења Србије за акцију коју су покренули и да су се неки и сами активно укључили у њу.

Извор:СРНА

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!