МостарТребиње

У Требињу и Мостару сутра до 41 степен

Црвени метеоаларм сутра ће бити упаљен за подручја Фоче, Вишеграда, Требиња и Мостара због екстремно високе температуре ваздуха која ће бити и до 41 степен Целзијусов.

Температура ваздуха на подручју Требиња и Мостара током дана ће се кретати између 38 и 41 степен Целзијусов, објављено је на страници Метеоаларма.

Уз ријеку Дрину, на ширем подручју Фоче и Вишеграда, предвиђа се топла ноћ, а преко дана веома вруће уз температуру од 38 до 40. Мање вруће биће на планина, али се и тамо очекују око 32 степена.

За остала подручја Републике Српске и Федерације БиХ сутра је упаљено наранџасто упозорење.

Топла ноћ очекује подручје уз ријеке Уну, Сану, Саву, преко Посавине до Семберије, као и подручје Бањалуке, а вруће ће бити и преко дана са температуром од 35 до 38 степени Целзијусових, локално и више.

На подручју Бихаћа и Тузле температура ваздуха биће између 35 и 37, Сарајева између 36 и 38, а на подручју Ливна до 35 степени.

Црвени метеоаларм подразумијева веома опасно вријеме и нарочито опасне временске појаве, таквог интензитета да могу проузроковати велику материјалну штету и бити веома опасне по безбједност људи и животиња.

Наранџасти метеоаларм указује на опасно вријеме јер су прогнозиране неуобичајене временске прилике.

Извор:СРНА

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!