Требиње

Порасла потражња за становима у Требињу. Квадрат достигао невјероватну цифру

Подијели...

Потражња за некретнинама у Требињу је повећана у односу на исти период прошле године, најпожељнији су станови, а порасла је и цијена станова у новоградњи па она сад износи од 2.200 КМ до 3.000 КМ по метру квадратном, рекла је Срни власник агенције за некретнине “ХПМ” Мубина Ван Вин Исовић.

Исовићева је рекла да је ова цијена прихватљива за купце из иностранства са бољом платежном моћи, док домаће становништво углавном тражи половне станове чија је цијена око 1.500 КМ по метру квадратном.

Власник фирме која се бави изградњом и продајом станова у Требињу “МИС инвест” Миладин Стевић рекао је Срни да ова фирма тренутно завршава зграду од 100 станова у Требињу, те додаје да су скоро сви станови већ продати.

– Потражња је добра, код нас је цијена 2.300 КМ по метру квадратном. Станове купују и домаће становништво, али и странци који долазе у Требиње – град им се свиди и одлуче се да купе некретнину о овом граду – рекао је Стевић.

Начелник градског Одјељења за просторно уређење Ведран Фуртула рекао је Срни да се тренутно у Требињу гради око 500 станова, а готово једнак број их се планира градити.

Фуртула каже да пораст цијене станова прати и пораст трошкова ренте и уређења грађевинског земљишта који су сада за 15 процената виши.

– На посљедњој сједници Скупштине града смо измијенили одлуке које се односе на трошкове ренте и уређења грађевинског земљишта и такође то прати поскупљење дажбина, односно плаћања које су сви инвеститори дужни да плате у градску касу. Просјек је до 15 одсто повећања ренте и трошкова уређења збирно – рекао је Фуртула.

Он је додао да Градска управа успијева и да одговарајућом инфраструктуром – саобраћајном, комуналном и расвјетом испрати изградњу стамбено-пословних комплекса у Требињу.

Извор:СРНА


Подијели...

Повезане вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!