Регион

Ево шта вас чека ако одете у Албанију са српским таблицама (АНКЕТА)

Подијели...

Албанија се овог љета показала, заједно са стандардно популарном Грчком и Црном Гором, као атрактивна дестинација за домаће туристе.

Што због релативно благих прописа за улазак у земљу, што због приступачних цијена, али домаће друштвене мреже су препуне коментара задовољних и незадовољних српских туриста који су ријешили да љетују у Албанији.

Међутим, шта је са посјетиоцима који из Србије дођу колима на албанско приморје? Да ли су њихови четвороточкаши безбједни или, као што је случај са неким другим сусједима, морамо сакривати одакле смо дошли?

На ово питање је сликовито одговорила Маријана Рајић Делић у једној од Фејсбук групи посвећених популарним туристичким дестинацијама, када је окачила фотку за коју каже да је настала на плажи између мјеста Ксамил и Саранде.

Таман када је са породицом планирала да се врати у смјештај, дошавши до аутомобила, примијетила је да јој је “непознати починилац” оставио поруку на хауби – “Хвала вам!” и “Добро дошли” украшену срцима. Што се генералних утисака тиче, она је ситуацију оцијенила овако:

“Море је чисто као и плаже и улице, много чистије него, рецимо, у Грчкој. Плаже овде у Саранди највише подсјећају на Хрватско приморје, једино фале борови да би био исти угођај. Добрих и лоших људи има свугдје, а ми смо имали срећу да сретнемо само оне добре. Нама на албански језик све преводи Албанац са Косова, који је смјештен у нашем хотелу. Вечери проводимо у његовом друштву и отворено разговарамо о свему”, додала је Маријана.

Извор:


Подијели...

Повезане вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!