Република СрпскаСрбија

Студенти из Републике Српске у Србији потписују петицију против наметнутих одлука Високог представника

„Позивамо све грађане Новог Сада да својим потписом подрже борбу и право српског народа на истину.

Истину и слободу мишљења нам не може нико одузети. Потписом петиције одбацујемо одлуку Валентина Инцка о допуни Кривичног закона којом се забрањује и кажњава негирање геноцида.

Поштујемо све жртве других конститутивних народа али тзв.одлука о измјенама и допунама Кривичног закона БиХ у дијелу који инкриминира „порицање“ злочина одређених категорија није ништа друго до злоупотреба пуномоћи у смислу Општег оквирног ( Дејтонског ) споразума о миру у БиХ из 1995.

Крајњи циљ ових нелегалних и нелигитимних одлука има укидање институција Републике Српске али и стављања етикете геноцида цијелом српском народу.

Потписивање петиције организоваћемо у канцеларији Удружења студената Републике Српске у Србији на Спенсу , Нови Сад у четвртак и петак 29. и 30. јул од 10 -14 часова“, стоји у саопштењу Удружења студената Републике Српске у Србији.

Билећа Online

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!