Друштво

Полиција саопштила извјештај тродневне саобраћајне контроле. Велики број ухапшених

Подијели...

Припадници МУП-а РС су за три дана, 23., 24. и 25. јула, искључили 1.236 возача из саобраћаја због присуства алкохола у организму, а 131 возач је ухапшен до отрежњења или опоравка.

Од 131 ухапшеног возача, 119 их је ухапшено због присуства алкохола преко 1,5 g/kg, а 12 због одбијања да се подвргну исшпитивању утврђивања присуства алкохола у организму.

Због утврђеног присуства дроге или психоактивних сустанци у организму и одбијања да се подвргну испитивању, полицијски службеници су санкционисали 40 возача. Код 32 возача утврђена концентрација алкохола у организму износила је преко 2g/kg.

“Полицијски службеници су из саобраћаја искључили 41 возача због присуства опојних дрога или психоактивних лијекова у организму, односно због одбијања да се подвргну наведеном испитивању (38 одбијања тестирања од стране возача, код три возача утврђено присуство опојних дрога)”, саопштено је из МУП-. РС.

Осим због прекршаја управљања под дејством алкохола, опојних дрога или психоактивних лијекова, током акције евидентирали су 3.564 почињена прекршаја (некориштење безбједносног појаса – 676 прекршаја; некориштење безбједносне сједалице или неправилно превожење дјеце – 358 прекршаја; управљање моторним возилом прије стицања права на управљање – 53 прекршаја, нерегистровано возило – 44 прекршаја, итд.)

Акција се спроводи у оквиру кампање “Вози опрезно – путуј безбједно”, чији је циљ смањење броја погинулих у мјесецу јулу и августу.

У оквиру наведене кампање припадници МУП-а Републике Српске су протеклог викенда на подручју Бањалуке, Приједора, Градишке, Добоја и Бијељине организовали акцију контроле возача мотоцикала, лаког мотоцикла и мопеда са циљем унапређења безбједности у саобраћају на путевима.

У оквиру акције санкционисано је 100 возача за прекршаје по акценту акције, од чега њих 42 због неношења заштитне кациге, 35 за регистарске таблице које нису читљиве, 12 због управљања мотоциклом прије стицања права на управљање и четоворо због нерегистрованог мотоцикла.

“Министарство унутрашњих послова Републике Српске апелује на све учеснике у саобраћају, а посебно на возаче, да брзину кретања возила прилагоде условима и стању на путевима, те да не управљају возилом под дејством алкохола”, наводе из МУП-а РС.

Извор:НЕЗАВИСНЕ


Подијели...

Повезане вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!