Требиње

У Требињу почела највећа смотра аматерских позоришта у региону (ВИДЕО)

Током седам дана, на сцени Културног центра наступиће глумци аматери из неколико градова регије, а планиран је и богат пратећи програм.

Прве вечери фестивала наступило је бјелопољско позоришта са представом „Власт и њена опозиција“. Публици и жирију , који ће на крају изабрати најбоље, представиће се и аматерска позоришта из Бечеја, Кавадараца, Бањалуке, Трстеника, Грачанице , те глумачки ансамбл Требињског Градског позоришта.

Пандемија је пореметила и позоришни живот, па прошле године фестивал није ни одржан, а ове године низ истог разлога изостала су гостовања позоришта из неких земаља региона. Ипак, традиција се овог љета наставља.

Мирко Ћурић градоначелник Требиња истиче да је фестивал од изузетног значаја за град као и за регију.

У пратећем програму фестивала трибине, изложбе, промоције књига. Прве вечери отворена је изложба Музеја позоришне умјетности Србије посвећена позоришном раду глумачке легенде Оливере Марковић.

– Оливера Марковић легенда која је цијели живот била на даскама – истиче Жељко Хубач драмски писац. 

Представе се играју сваки дан, а ко је ове године био најбољи , и побједнике у неколико категорија на крају фестивала прогласиће стручни жири али и жири публике.

Извор:РТРС

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!