Црна Гора

Историјски дан за Црну Гору. У Будви склопљен први геј брак

Општини Будва припала је част да буде изабрана као дестинација на чијој територији је закључено прво животно партнерство особа истог пола, пишу Вијести.

То је казала секретарка за локалну самоуправу Милијана Вукотић Јелушић.

У питању су двије младе жене, које су поријеклом са Балкана, а живе и раде у иностранству.

“Оне су се обратиле Секретаријату за локалну самоуправу одмах по ступању на снагу Закона о животном партнерству лица истог пола, односно 15.07.2021. године. Наравно, ми смо као општина предузели све неопходне поступке како би се овај закон и сви подзаконски акти у вези са истим могли несметано примјењивати.

Обезбиједили смо регистар партнерстава, прописани извод из регистра који се уручује партнерима одмах по закључивању партнерства, као и присуство одборника у складу са поменутим Законом. У току саме церемоније, која је уприличена у згради Општине Будва, партнерима су предочена права и обавезе у складу са Законом, а ријечима Душка Радовића о љубави и заједничком животу је објашњено и оно што није обухваћено законом.
Радује нас да смо били у прилици да први примјенимо Закон о животном партнерству и желимо срећу и пуно љубави партнеркама у заједничком животу”, казала је Вукотић Јелушић.

Извор:ВИЈЕСТИ

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!