Друштво

У наредна три дана појачана контрола учесника у саобраћају. Посебан акценат на три прекршаја

Министарство унутрашњих послова Републике Српске спроводи данас, сутра и у недјељу, 25. јула, акцију контроле возача с акцентом на вожњу под дејством алкохола, опојних дрога или психоактивних лијекова.

Акција се спроводи широм Српске у оквиру кампање “Вози опрезно – путуј безбједно”, чији је циљ смањење броја погинулих у јулу и августу, саопштено је из МУП-а.

Саобраћајне незгоде на подручју Републике Српске у првих шест мјесеци ове године су најчешће проузроковали возачи који су управљали моторним возилом под дејством алкохола, њих 571.

МУП апелује на све учеснике у саобраћају, а посебно на возаче, да брзину кретања возила прилагоде условима и стању на путевима, те да не управљају возилом под дејством алкохола.

У оквиру ове кампање, МУП данас, сутра и у недјељу широм Српске спроводи акцију контроле возача мотоцикала, лаког мотоцикла и мопеда.

Извор:СРНА

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!