Република Српска

Додик покренуо иницијативу о неприхватању наметнутог Инцковог закона (ВИДЕО)

Подијели...

– Додик позива све грађане Републике Српске који то желе да својим потписом на ову петицију одбију да се српском народу и свим грађанима Српске забрањује право на слободу мишљења, као и да што масовнијим потписивањем ове петиције одбијемо политичке манипулације једног дијела Запада који желе да једино српски народ у Европи буде окарактерисан као геноцидан – изјавио је савјетник за унутрашњу политику српског члана Предсједништва БиХ Радован Ковачевић.

Он је нагласио да се не смије заборавити да је Инцко овај срамни чин наметања оваквог закона урадио баш на данашњи дан, када је послије сарајевског атентата Аустрија, из које долази Инцко, упутила ултиматум Краљевини Србији.

– Ми из Српске то не смијемо заборавити и ми из Српске из принципа не смијемо на ово пристати – рекао је Ковачевић.

Одлазећи високи представник у БиХ Валентин Инцко, који је недавно дао оставку, наметнуо је допуне у Кривичном закону БиХ којима се забрањује и кажњава “негирање геноцида и величање ратних злочинаца”.

Извор:РТРС


Подијели...

Повезане вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!