Република Српска

У Српску стигло 290.000 доза вакцина (ФОТО/ВИДЕО)

У Републику Српску стигле су нове дозе вакцине против вируса корона.

У складишту бањалучког предузећа Крајинагруп, нови контингент вакцина дочекали су предсједник Владе Радован Вишковић и ресорни министар Ален Шеранић.

Од овог контигента – 240.000 је кинеског Синофарма и 50.000 руских вакцина Спутњик.

– Једини начин заштите и борбе против вируса корона је вакцина. Циљ је да се у наредних мјесец дана вакцинише што већи број грађана – рекао је Вишковић.

Вишковић је додао да ће наредних дана бити организовани вакцинали пунктови гдје ће грађани моћи да се вакцинишу без позивања и заказивања термина.

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић рекао је да је домовима здравља достављено више од 190.000 прве дозе вакцине против вируса корона, а да је више од 101.000 грађана у Српској у потпуности вакцинисано.

Испоручених 290.000 доза кинеског и руског произвођача требало би у наредним данима да добију дозволу Агенције за лијекове и медицинска средства БиХ, након чега ће бити распоређене по болницама и домовима здравља у Српској.

Слиједи масовна вакцинација, без заказивања. У свим локалним заједницама организоваће се пунктови.

Вакцине су допремљене у складишту компаније „Крајина група“.

У Републици Српској настављена је и вакцинација запослених у привреди, а надлежни апелују на грађане да приступе вакцинацији јер осим живота на тај начин штите економију и радна мјеста.

Извор:РТРС

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!