Невесиње

Избор за мис Републике Српске на Невесињској олимпијади

Подијели...

Организациони одбор 146. Невесињске олимпијаде утврдио је прелиминарни програм овогодишње спортско-културне и туристичке манифестације. Током осам такмичарских дана биће приређено педесетак дисциплина. Наградни фонд износи око 35.000 КМ. Организатори задржавају право измјене програмских садржаја и термина одржавања појединих дисциплина.

Прелиминарна такмичења почињу већ почетком августа, а прве медаље биће подијељене 8. августа, када су на програму Омладински кошаркашки турнир и Атлетски митинг „Алекса Ковачевић“.

Током олимпијске седмице планирана су такмичења у малом фудбалу, баскету, тенису, шаху и стрељаштву, а медаље ће добити и побједници олимпијског квиза, фестивала младих гуслара и спортски риболовци.

Централна манифестација са коњским тркама и традиционалним и витешким дисциплинама биће одражана на Братачком лугу 15. августа.

Августовску светковину у Невесињу пратиће и низ забавних, музичких и културних садржаја. Ове године пажњу привлачи манифестација Избора за мис Републике Српске која ће, ако временске прилике дозволе бити приређена на отвореном. Дефиле најљепших дјевојака Српске на Тргу слободе планиран је за петак, 13. августа. Сутрадан ће на истом мјесту бити одржан програм свечаног отварања који ће бити у знаку традиције и забавних секвенци.

Судећи по претходним годинама учеснике и посјетиоце посебно привлачи сајам прехрамбених производа и ручних радиности. Очекују се произвођачи из цијеле Херцеговине који ће у суботу 14. августа представити плодове свога рада.

И за најмлађе учеснике Невесињске олимпијаде биће приређене забавно – спортске дисциплине, а и вече магије биће по њиховој мјери.

Традиционалну манифестацију спорта,традиције и витештва организује општина Невесиње уз подршку бројних спонзора.

Ol 2

Извор:РАДИО НЕВЕСИЊЕ


Подијели...

Повезане вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!